A Park

Egy vállalat sikerének kulcsa a legjobb szakemberek megszerzése, motiválása és megtartása. Ehhez a kiemelkedő munkahelyi környezet elengedhetetlen. Ez a park olyan környezetet nyújt az itt működő vállalkozásoknak, amely segít meggyőzni a tehetséges és ambiciózus jelölteket.

Prezentáció letöltésea cég küldetéséről, történetéről és legújabb fejlesztéseiről

Küldetés

Olyan környezetet építünk, amely itthon tartja azokat a munkavállalókat, akik egyébként külföldre mennének.


Egy vállalat sikerének kulcsa a legjobb szakemberek megszerzése, motiválása és megtartása. Különösen igaz ez az intenzív kutatás-fejlesztést, vagy más igényes, kreatív szellemi munkát végző cégek esetében. A tehetségekért vívott verseny megnyerésével a piaci verseny már szinte gyerekjáték.

Éppen ezért a legkiválóbb munkatársakért vívott harc legalább olyan éles, mint a piaci verseny. És ahogyan a piaci versenyt a legjobb cégek nem termékeik alacsony árával nyerik meg, úgy a munkaerő-piaci verseny sem csak a kínált jövedelem nagyságán múlik. A legjobbakat ugyanis nem csak a pénz érdekli. Nekik fontos a kihívás, a munka minősége, az elismerés. És nagyon fontos a környezet is, amelyben dolgoznak, ahol életük nagy részét töltik. Ebben kínál Önnek versenyelőnyt a Graphisoft Park.

Ez a park olyan környezetet nyújt az itt működő vállalkozásoknak, amely segít meggyőzni a tehetséges és ambiciózus jelölteket. Hogy az állásinterjúra érkezők első gondolata az legyen: itt nagyon jó volna dolgozni. Aki pedig már régóta jár ide, el sem tudja képzelni, hogy reggelente nem a Graphisoft Park felé veszi az útját.

Dominál a zöld

A Graphisoft Park közvetlenül a Duna-parton fekszik 18 hektárnyi zöldövezetben. A Park megálmodói különös figyelmet fordítottak a természetre és a zöld területek megőrzésére. Az épületeket tágas liget veszi körül, a fák pedig magasabbra nyúlnak, mint a házak. A sokszintes földalatti parkolók is azért épültek, hogy a felszíni látványt ne a parkoló autók sokasága, hanem a zöld határozza meg. A hangulat része a szemközti óbudai Hajógyári-sziget védett ősparkja, a Park közepén elterülő tó és természetesen a páratlanul csendes Duna-parti sétány.

Szobrok

A hangulatot szolgálják a Parkban elhelyezett kortárs képzőművészeti alkotások is. Néhányat közülük bérlőink választottak. Tekintse meg a szobrainkról készült képgalériát és alkotóik vallomását!

 • steve jobs
 • rubik kocka
 • ólomöntés
 • Végjáték
 • Nagy halak emlékezete
 • Labor
 • megfáradt heraklesz
 • metamorfózis
 • Aquaduct
 • Big Fish
 • Rátz tanár úr
 • I. világháborús emlékmű

Testre szabott irodák

Az irodákat bérlőink igényeinek megfelelően alakítjuk ki, ugyanakkor arra is törekszünk, hogy az új épületek harmonikusan illeszkedjenek a már meglévő irodaházakhoz és a Park szomszédságában lévő egykori Gázgyár ipari épületeihez is.

Bérlőink számára lehetőséget biztosítunk a technológiák és az anyagok kiválasztására, továbbá saját berendezéseik beszerelésére már az építési szakaszban. Ennek köszönhetően a berendezések már a bérlemény átadásának napjától teljeskörűen használhatók.

Startup

A Park első bérlői nagy világcégek (Microsoft, Graphisoft, SAP, Servier) voltak, de a Park viszonylag magas árai ellenére is, hamar népszerű lett kis induló cégek körében is. A Park alapítói is valaha startup cégként kezdték, így örömmel szolgáljuk ki a jövő világcégéit is. Számukra nemcsak az egyedülálló környezet vonzó, hanem a nagy cégekkel spontán kialakítható üzleti kapcsolat is. Kínálunk kis cégek igényeire szabott kis irodákat is közös recepcióval, közös tárgyalókkal, stb... Akinek pedig csak időnként van szüksége egy íróasztalra, azt szeretettel várjuk a bejárati épület (Startup ház) földszintjén lévő kávézóban, többeknek ez a munkahelye.

Társadalmi felelősségvállalás

Kiemelten támogatjuk azokat az ügyeket, melyeket az ország szempontjából fontosnak érzünk és ezen belül a Park célcsoportjának, a kutatás-fejlesztést végző cégek sikerét is segítik. Az a tény, hogy sok nagy multinacionális vállalat Magyarországot választotta kutatás-fejlesztési helyszínként és több közülük a Graphisoft Parkba költözött, annak is köszönhető, hogy a magyar matematika oktatás többszáz éves hagyománya világszerte elismerésnek örvend. Egyebek mellett ezért vállaltuk, hogy a Park névadó szoftver vállalkozása által a matematika tanárok elismerésére 1996-ban alapított díjat a Park egyik bérlőjével, az AIT-Budapest-el közösen tovább folytatjuk. Olyan projekteket is örömmel támogatunk, melyek szűkebb pátriánk, Óbuda fejlődéséhez járulnak hozzá, és az itt élők életét teszik gazdagabbá, tartalmasabbá.

Történet

1996: A Graphisoft szoftvervállalkozás a Frankfurti Tőzsdére készül. A friss tőkét a legjobb tehetségek megszerzésére kívánja fordítani, ehhez olyan helyszínt keres új székháza részére, amely a kaliforniai Szilícium-völgy méltó alternatívája lehet. Egy év intenzív keresés után megtalálta Budapestnek ezt a rejtett gyöngyszemét az óbudai Dunaparton, az egykori Gázgyár romjai között. Egy év alatt felépültek a Park első épületei, a romok helyét elfoglalta ez a gyönyörű zöld övezet.

1998

A megnyitás éve. Beköltözik a Parkot alapító szoftvercég, a Graphisoft, és első bérlője, a Microsoft Magyarország. Az építtető első számú prioritása nem az ár/érték arány optimalizálása volt, hanem a minőség. Az építészek számára új kihívást jelentett, hogy a minőség célja nem a cég ügyfeleinek lenyűgözése, mint például egy márvánnyal, gránittal gazdagon borított bankszékház esetén, hanem saját dolgozóinak közérzete.

2002

Az első lakókat újabbak követték, de a növekedés igazi motorja az itt dolgozó cégek üzleti sikerei nyomán folyamatosan növekvő területigény. Az alapító Graphisoft is gyorsan kinőtte eredeti épületét, új szárnyakat húzott fel magának, a Microsoft pedig a korábbinál háromszor nagyobb épületet rendelt.

2004

A szoftvercégek után megjelenik a huszonegyedik század másik gyorsan növekvő high-tech ipara, a gyógyszeripar is. Első ilyen bérlőnk a Thales Nanotechnológia Kft., amelyet nem sokkal később követ a francia Servier gyógyszergyár első Franciaországon kívüli kutató-fejlesztő laboratóriuma.

2006

A nagy ugrás éve. Európa legnagyobb szoftver vállalata, a német SAP Magyarországot választja a következő kutató-fejlesztő központja színhelyéül. Számukra új 8.000 m2-es irodaházat építünk, saját étteremmel, tornateremmel. Ezzel a felépített összes irodaterület 35 000 m2-re növekszik, és már nem az alapító Graphisoft a legnagyobb lakó. Ezzel eljött az ideje a szoftvercégből való kiválásnak, a Graphisoft Park SE részvényeit önálló vállalatként jegyzik a Budapesti Értéktőzsdén.

2008-2009

Önálló cégként gyorsul a Park növekedése. Új fejlesztési területeket vásárolunk északi, nyugati és déli irányban, az eredetileg 7 ha terület 18 ha-ra bővül. Megépül a 12 500 m2 nettó iroda- és laborterületet kínáló H épület, többek között itt talál magának új székhelyet a Magyarországon háromszorosra növekedett Canon is.

2014

A kaliforniai Szilícium-völgy az ott működő egyetemek, a Stanford és a Berkeley mellé települt. Nálunk az időbeliség fordított. A már itt működő technológiai cégek vonzották az új egyetemeket, kifejezve, hogy a huszonegyedik században a felsőoktatás prioritása az élvonalbeli cégek szolgálata. Itt alakult meg az amerikai diákok részére informatika képzést nyújtó Aquincumi Technológiai Intézet, ide költözött az IBS International Business School, és itt indult a környezettudatos nevelést zászlajára tűző Real School is.

2016-2018

Legnagyobb bérlőnk, a SAP közel háromszorosára növekszik, de dinamikusan növekednek a kisebb bérlők is. Az SAP eredeti épülete újabb szárnyakkal bővül, megépül az új Startup ház, amely az egész park fogadó épületeként is szolgál, és végül, de nem utolsó sorban, megépül a déli területen az ún. „South Park”.

2020

82.000 m2 iroda, laboratórium és oktató terület. 2000 darab föld alatti parkolóhely. 10 étterem és kávézó. 97%-os kihasználtság. További 62.000 m2 iroda fejlesztési potenciál.

Sajtóhírek, publikációk

A home-office nem helyettesít mindent

2020-08-13 Portfolio

Tegnap tette közzé legfrissebb számait a Graphisoft Park, interjúnkban a vállalat igazgatótanácsának elnökével, Bojár Gáborral többek között a vártnál jobb eredményről és a home office jövőjéről beszéltünk.

Cégvezetők Csúcstalálkozója – 2020

2020-06-24 Piac & Profit

A home-office növekvő népszerűsége nem helyettesíti a minőségi irodák iránti igényt. A járvány hatására egyre kedveltebbek lettek a zöld környezetbe ágyazott, szellős irodák.

Állandósított karantén?

2020-06-06 HVG

Iroda vs. Home Office

Interjú Kocsány János verzérigazgatóval

2020-06-01 Portfolio

A járvány hatása az irodapiacra.

A tranzakció lezárásáról

2020-05-30 Portfolio

A Graphisoft Park tavaly novemberben jelentette be először tervét, hogy egy szokatlanul nagy összeget, a cég teljes kapitalizációjának közel negyedét fizetik ki a részvényeseknek.

Nyilatkozat a rendkívüli osztalékról

2020-02-29 Portfolio

A Graphisoft Park számára kiemelten fontos szempont a teljes transzparencia...

A csapat

A Graphisoft Parkban az ingatlanfejlesztés három fő tevékenységi köre egy kézben van. Saját csapatunk feladata az új épültek kivitelezése fővállalkozói szerepben, a bérbeadás, és a bérlők teljes körű kiszolgálása az alkotó munka és a rekreáció optimális feltételeivel, végül pedig az üzemeltetés és karbantartás. Ez a működési modell azt jelenti, hogy saját magunknak fejlesztünk, tehát már a tervezés során elsőszámú szempont a bérlői igények kielégítése mellett a bérbeadás segítése és a gazdaságos üzemeltetés.

Elérhető irodák ügyében keresse
Kocsány János vezérigazgatót
jkocsany@graphisoftpark.com
+ 36 20 661 2401